25 de desembre, Ave Sol Invictus!

Photobucket

És curiós o potser no tant  que el dia del naixement de Jesús coincideixi amb el Festival de Saturnalia, la festivitat més important de l’imperi romà en que se celebrava el pas del solstici d’hivern i conseqüentment que els dies començaven a allargar-se. És curiós o potser no tant que l’any 321, la mateixa persona que va legalitzar el cristianisme, l’emperador Constantí, decidís celebrar el 25 de desembre el naixement de Jesús. El 350, el papa Juli I va reconèixer oficialment el 25 de desembre com la Festa de la Nativitat. En canvi, els cristians ortodoxos celebren el dia del naixement de Jesús el 6 de gener, basant-se en les referències d’un acadèmic grec,Titus Flavius Clemens,  fent referència a la Festa de l’Epifania, que a Espanya se celebra com el Dia dels Reis Mags.

 

Photobucket

 

Hi ha 34 països on el 25 de desembre no és festiu. Per tant a 161 països és festiu malgrat que en molts d’ells la religió cristiana no és predominant ni van ser tampoc part de l’imperi romà

més info | Kindsein – Fronteras blog